Lähiseutu

Terassitalot sijaitsevat mahtavien yhteyksien äärellä, on kysymys sitten liikenneyhteyksistä tai harrastuksista. Kauppakeskus Columbus ja metroasema muutaman minuutin kävelymatkan päässä, 560:n pysäkki 100m asunnolta, Golfkenttä ja upeat hiihtoladut 1,5 km:n etäisyydellä. Lisäksi kulttuurin nälkäisille löytyy tarjontaa läheltä, Vuotalolle kävelee kahdessa minuutissa. Luontoa etsivällekin terassitalot ovat mainio paikka. Vanhat puistoalueet, puistomaiset pihat ja väljä arkkitehtuuri ovat ympäristön ominaispiirteitä. Vuosaaren keskuspuisto reunustaa terssitalojen piha-aluetta. Mustavuoren luonto on 1.5 kilometrin päässä.


Liikenneyhteydet

HSL pysäkki n. 50 m, Metro n. 300 m. Lentokenttä n. 20km, johon pääsee helposti joko omalla autolla tai Bussilla 560 malmille ja vaihto junaan.


Palvelut ja harrastukset

Punakiven urheilukenttä 200m  Leikkipuisto Lohikäärmepuisto ja palvelutalo Cecilia n. 30 m, kauppakeskus Columbus n.400m, terveyskeskus 400m  Itis-kauppakeskus n. 3,2 km.

Koulut
Vuosaaren ala-aste ja Nordsjö lågstadieskola n.200m, Tehtaanpuiston yläaste n.250m, Puistopolun peruskoulu n.300m, Vuosaaren lukio 200m

Päiväkoti
Pk Hanna ja Dh Rastis n.200m, useita päiväkoteja n. 700 m

Ruokakaupat
Alepa n.30m, S-market ja K-Supemarket Columbus n.400m, Lidl n.200m. 

Liikunta ja urheilu
Vuosaaren uimahalli n.200m, urheilukenttä 300m, Golfkenttä ja upeat hiihtoladut ja pururata1,5 km:n etäisyydellä. Useita pienvenesatamia 700m. Upea Mustavuoren ulkoilureitistö on 1,5km etäsyydellä.


Kulttuuri

Terassitalojen aivan naapurissa sijaitsevan (200m) Vuotalon ansiosta alueella on vireä kulttuurielämä. Vuotalon ohjelmistossa on mm. konsertteja, lasten esityksiä, elokuvia, stand-up -klubeja, teatteria ja taidenäyttelyjä. Konserteissa on usein Suomen kärkikaartin esiintyjiä. Mikä parasta, lippujen hinnat ovat halvat. Saliin mahtuu 320 henkinen yleisö. Toimijoina Vuotalossa ovat Helsingin kaupungin kirjasto, Helsingin kulttuurikeskus, Helsingin suomenkielinen työväenopisto, kahvila Pokkari ja lipunmyyntipiste.


Kaupunkisuunnittelu

Suomen Kotiseutuliiton päättämä Vuoden kaupunginosa on 2017 Helsingin Vuosaari, 40 000 ihmisen koti idässä.

Vuosaaresta on etenkin 2000-luvun aikana muodostunut paitsi perinteisten ja aktiivisten yhdistysten, myös uudentyyppisten luontoliikkeiden, monien kulttuurien ja ikäjakaumaltaan varsin nuorten asukkaiden vilkas ja rosoinenkin kaupunginosa, valintaraadin puheenjohtajana toiminut Kotiseutuliiton hallituksen jäsen Tuula Salo sanoo liiton tiedotteessa.

Vuosaaren henki, meri, viisas nuoriso, Vuosaaren henki, fiilis, luonto ja moninaiset talot Suurimpia ylpeydenaiheita on luonto. Vuosaari on yhä Helsingin vihrein ja merellisin kaupunginosa. Asuitpa missä päin Vuosaarta tahansa, olet vain parin minuutin kävelymatkan päässä viheralueista, liiton tiedotteessa sanotaan.